8.600 børn deltaget i en udstilling i forbindelse med bibliotekets formidlingstilbud

Fang Fortællingen er blevet evalueret af Center for Faglig Formidling (CFF), som har brugt tre af projektets udstillinger som cases. Der er blevet lavet observationer i udstillingerne “Store Monster, Lille monster”, “Lille Virgil” og “Den store djævlekrig”, hvor også elever/børnehavebørn, lærere og pædagoger er blevet interviewet. CFF har skrevet en rapport, som overordnet fortæller:

 

Den overordnede vurdering er, at Fang Fortællingen til fulde har opfyldt projektets
kvalitative mål. Indtil nu har omkring 8.600 børn deltaget i en udstilling i forbindelse med
bibliotekets formidlingstilbud, og flere kommer til i de kommende år. Kvalitative
evalueringer viser, at børn, pædagog, lærere og biblioteksmedarbejdere i høj grad oplever,
at udstillingerne lykkes med at skabe rammer for, at børnene fanges af fortællingen.
Udstillingerne er af høj kvalitet og indbyder til både leg og læring,
biblioteksmedarbejderne faciliterer succesfuldt niveautilpassede læselege, og børnene
udtrykker nysgerrighed og engagement for udstillingerne.

Rapporten kan findes i fuld længde på siden her.

 

Fang Fortællingen

Fra udstillingen Nord på Herning Bibliotek. Foto: Christoffer Askman

 

Vi er glade for den eksterne evaluering, som bakker op om vores egen oplevelse af et vellykket projekt. 8.600 børn har indtil nu været på besøg i en Fang Fortællingen udstilling sammen med deres børnehave eller skole, og dertil kommer alle børnene som har besøgt bibliotekerne i deres frie tid. I 2022 vil det tal være steget til mere end 30.00 børn. Og blandt dem måske rigtig mange som ellers ikke ville komme på deres lokale bibliotek.

 

Læs et par citater fra rapporten her:

”Der har været en stemning af leg, nysgerrighed, fantasi og gode snakke med udgangspunkt i litteraturen, og børnene er tydeligt blevet fanget af fortællingen og universet,”  Center for Faglig Formidling om besøgene i udstillingerne.

 

”Når man står i baggrunden, bliver man jo ekstra opmærksom på, hvad der egentlig bliver sagt mellem børnene. Og måske især hvad der ikke bliver sagt,”fortæller en lærer.

 

”Når lokalet ændrer sig, og der er nye voksne, så bliver børnene mere opmærksomme. Det gør et stort indtryk på dem, og de kan huske det i lang tid bagefter. Det gør det nemmere for os voksne at referere til bøger og temaer bagefter,” fortæller en lærer.

 

”Børnene har leget både med og uden fagligt fokus, pædagog og lærere har støttet og observeret, og biblioteksmedarbejdere har faciliteret det hele med stort engagement. Udstillingerne var flotte, indbydende og robuste. Der har været en stemning af leg, nysgerrighed, fantasi og gode snakke med udgangspunkt i litteraturen, og børnene er tydeligt blevet fanget af fortællingen og universet,” Center for Faglig Formidling.

 

 

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: