Den store djævlekrig

Om udstillingen

Udstillingen åbnede i Guldborgsund oktober 2018.

I Guldborgsund har de skabt et djævelsk dilemma-spil, på baggrund af Kenneth Bøgh Andersens seks bøger om drengen Filip, der bliver sendt til helvede for at blive selveste djævelens lærling. Djævelen er nemlig døende og skal have udlært en ny arvtager. Der er bare et problem: Filip er så god som dagen er lang – så djævelen må på hårdt arbejde for at lære Filip at være ond.

Hvad vil det sige at være ond?
Det rejser nogle store spørgsmål: Hvad vil det egentlig sige at være ond? Hvordan kan man vide, at noget er godt, hvis der ikke findes ondt? Kan der være lys, hvis der ikke er mørke?

Spillet om det gode og det onde
Spillet kredser om tematikken, hvad er godt og hvad er ondt. Det er skabt i samarbejde med spiludvikler Jeppe Herlev og er løbende blevet testet og justeret med hjælp fra pilotklasser i Guldborgsund kommune.

Spillepladen er skrøbelig (bygget af flamingo), så det er bedst at trille den væk efter formidlingsbesøget eller sætte den bag afspærring.
Derfor prøver vi også med en kortere udlånsperiode, så man kun har udstillingen i formidlingsperioden (ca. en månedstid).

Praktisk information

Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen

Omslagsillustrator: Bind 1-2: Per Jørgensen, Bind 3-6: Rasmus Jensen

Forlag: Høst & Søn

Udstillingsdesigner: Spiludvikler Jeppe Herlev / Here Be Dragons

Kontaktperson: Pia Gunilla Park – pgpa@guldborgsund.dk

Målgruppe: 10-16 år

Læs gode råd og erfaringer fra Guldborgsund Bibliotekerne HER

Størrelse:

  • Spillepladen er på ca 110×190 cm
  • Der medfølger 9 kasser til spillet af 30L.

Transport:

Udstillingen transporteres i trailer med målene: Længde: 336, bredde: 158 cm, højde: 168 cm. Den nye låner står selv for at hente traileren på det bibliotek, hvor udstillingen befinder sig. Tidspunkt for transport koordineres med nuværende låner. Læs mere om transporten her.

Formidling:

Guldborgsund har lavet vejledning til djævlespillet samt andet materialer, som kan bruges i formidlingen. Det kan hentes her.

Pris for lån:

Der opkræves et beløb på 1500 kr. for lån af udstillingerne, som skal dække vedligeholdelse af udstillingerne og udvikling af formidlingsmateriale. Derudover dækker låner selv udgifter i forbindelse med transport.  Læs mere om lån på siden udlån.

Medfølgende bøger: Til hver udstilling følger 25 bøger, som enten kan bruge ved besøg i udstillingen på biblioteket eller de kan udlånes. Det er op til det enkelte bibliotek. Det er dog vigtigt at vejledningen til oprettelse i Cicero følges. Find vejledningen her: Vejledning til depotbøger_VIGTIG

Pressefotos

Pressefotos må kun bruges i forbindelse med formidling af de enkelte udstillinger og Fang Fortællingen generelt. Kreditering: Christoffer Askman Photography.

%d bloggers like this: