Hr. Struganoff

Fang Fortællingen
Foto: Christoffer Askaman Photography

Om udstillingen

Udstillingen er skabt over Kim Fupz Aakeson og Siri Melchiors bøger om Hr. Struganoff. Den åbnede februar 2018 i Ballerup og er udviklet af Kurtzweil og Ballerup Bibliotek.

De fire Hr. Struganoff-bøger tager vigtige grundbegreber under kærlig behandling: Bogstaver, tal, modsætninger og farver. Alle fire bøger er på en eller anden måde repræsenteret i udstillingen. Lad for eksempel et barn stikke hovedet ind i ”hul-væggen” og snak om modsætningen ”sover” – ”vågen”. Eller tal om farverne, mens I bygger en stor skål frugtsalat med magneter.

Alle elementerne på ”bestillingssedlen” er også på en eller anden måde repræsenteret fysisk i udstillingens legemad.

Hr. Struganoff er en lege-udstilling med masser af ting og sager, man kan lege med og snakke om. Derfor må man påregne lidt ekstra oprydning i børnebiblioteket i udstillingsperioden.

Læs mere om udstillingen i artiklen her fra Bibforum, marts 2018.

 

Praktisk information

Forfatter: Kim Fupz Aakeson

Ilustrator: Siri Melchior

Forlag: Carlsen

Udstillingsdesigner: Kurtzweil

Kontaktperson: Hanne Sass Jensen – haj1@balk.dk

Målgruppe: 2 – 7 år

Størrelse:

  • 4 vægmoduler l 180 x b 60 x h 120 cm
  • Vægmodulerne kan skilles ad.
  • 1 komfurmodul l 100 x b 100 x h 50
  • 1 cafebord h 74, diameter 70
  • 3 cafestole
  • Hertil kommer husgeråd, legemad og 2 kæmpebøger, der ikke skal stå permanent fremme i udstillingslokalet (80 x 50 x 15 cm)

Transport: Udstillingen transporteres i trailer med målene: Længde: 336, bredde: 158 cm, højde: 168 cm. Den nye låner står selv for at hente traileren på det bibliotek, hvor udstillingen befinder sig. Tidspunkt for transport koordineres med nuværende låner. Se venligst detaljer her.

Formidlingsmateriale:

Farvelægningsark tegnet af Siri Melchior, skabeloner og aktivitetsbeskrivelser. Find formidlingsmaterialet her.

Pris for lån:

Der opkræves et beløb på 1500 kr. for lån af udstillingerne, som skal dække vedligeholdelse af udstillingerne og udvikling af formidlingsmateriale. Derudover dækker låner selv udgifter i forbindelse med transport.  Læs mere om lån på siden udlån.

Medfølgende bøger: Til hver udstilling følger op til 25 bøger, som enten kan bruge ved besøg i udstillingen på biblioteket eller de kan udlånes. Det er op til det enkelte bibliotek. Det er dog vigtigt at vejledningen til oprettelse i Cicero følges. Find vejledningen her: Vejledning til depotbøger_VIGTIG

Pressefotos

Pressefotos må kun bruges i forbindelse med formidling af de enkelte udstillinger og Fang Fortællingen generelt. Kreditering: Christoffer Askman Photography.

værsgo og spis2

Illustration: Siri Melchior

%d bloggers like this: